Puerto Iquazu
Door: Monique
Blijf op de hoogte en volg Monique
12 Mei 2013 | Argentinië, Puerto Iguazú
De laatste dag in Colonial del Sacremento beginnen we relax en rustig net als het stadje zelf. We ontbijten heerlijk uitgebreid en slenteren daarna nog even wat door het historisch centrum.
Gisteravond de Gucci backpack's weer netjes ingepakt.
Nadat we een lunch hebben gekocht in de plaatselijke supermarkt eten we die aan de oude haven heerlijk op, op een grasveldje met uitzicht op zee. We liggen wat in de zon en aan het einde van de middag slenteren we terug naar onze Bed & Breakfast. We tillen de zakken op onze rug en beginnen aan de tocht naar de ferry, wel 500 meter lopen!
De overtocht van een uur doen we deze keer in daglicht. En als we weer terug zijn in Buenos Aires overvalt de drukte ons direct. We moeten maar een kilometer lopen naar het busstation maar omdat de rug van Brigitta de tas niet leuk vind willen we een taxi nemen. Helaas is er een demonstratie van iets en wil de taxi niet die kant uit. We zetten ons beste beentje voor en lopen het stuk.
We hebben toch alle tijd voordat de bus vertrekt.
En als in een goed Zuid Amerikaans gebruik is de bus een half uurtje te laat.
We settelen ons in de Executive stoelen die we hebben gereserveerd en wachten op wat gaat komen. Om half 11 krijgen we een een diner geserveerd die er heel goed mee door kan. We zullen de KLM inlichten dat we dit ook graag van hen verwachten!
Om 12 uur kiepen we de stoelen naar achter, we kunnen bijna helemaal plat. En doen onze ogen dicht. Het was een lange dag.
Na 6 uurtjes van redelijk goed slapen ontwaken we met de opkomende zon, helaas zitten we aan de verkeerde zijde van de bus om het goed te kunnen zien. We zijn ondertussen bijna 10 uur onderweg en waar we precies zitten weten we niet. We zijn halverwege in iedere geval want we moeten gelukkig nog maar 9 uur reizen.
We verwachten een goed ontbijt, helaas is dat niet het geval. Een paar crackers en te zoete koffie is ons deel. We klagen niet, misschien is de lunch wel beter. Helaas die krijgen we niet.
Na 19 uur in de bus is het station van Puerto Iquazu in zicht.
Het is nu 4 uur in de middag en we zijn onze stinkkleding zat. We hebben dit nu al 36 uur aan en willen toch wel graag verschoning.
Tijdens de bus rit hebben we de route die we van het busstation tot aan de hostel moeten afleggen goed bekeken dus dat is appeltje eitje. Het is 3 minuten lopen.
Heerlijk, voeten van de vloer en schone kleding. We zoeken naar een eettentje want de maagjes knorren flink. Er gaat dan ook een flinke steak naar binnen. Zo dat is gebeurt.
Nu ff niks meer. Morgen weer een dag.
We luieren wat bij de hostel en ontmoeten een aantal gezellige mensen. Tips zij altijd welkom want dat backpacken is nog niet zo ons ding en het spaans al helemaal niet.
Na een goede nachtrust vroeg op om kaartjes voor de bus naar Cataratas te nemen (watervallen op zijn Argentijns). Om 9 uur zijn we onderweg.
Het park is prachtig geen woorden voor (zie onze foto's) We lopen de diverse trails en zien prachtige watervallen en ook nog wat wildlife.
Na 8 uur lopen hebben we de meeste trails gehad en gaan we richting de hostel.
Morgen gaan we de Braziliaans kant doen. Er gaan dagelijks bussen heen en weer dus dat scheelt weer inpakken. We verlengen de hostel met een nachtje. Was niet simpel want ze spreken geen engels. Gelukkig zijn onze franse vrienden die spaans spreken er om ons te helpen.
Nu na een lange dag de Vino Blanco op tafel en de foto's bekijken. Het blijft speciaal en een wonder wat je in zo'n dag allemaal ziet.
Liefs Brigitta en Monique
12 Mei 2013 - 07:51
Tracy Van Der Born:
Wat een geweldige foto's. heel veel plezier! Xxx groetjes Tracy -
12 Mei 2013 - 08:24
Denise:
hoi lieve dames,
wat een leuke verhalen schrijven jullie, leuk om te lezen voor ons! Ver weg geniet ik met jullie mee!
lieve zus en mo, veel plezier saampies en ik vind je jullie onwijs stoere meiden! liefs denise -
12 Mei 2013 - 10:18
Arnold Bezuijen:
Mooi foto's van de watervallen, vast indrukwekkend.
Enjoy your trip. -
12 Mei 2013 - 18:17
Alida Batelaan:
Prachtige foto's! Van mij mogen er nog wel wat meer bij :) Geniet maar weer lekker!